GYN/OBS fysioterapi

Fysioterapi med speciale i underlivet

Gener fra bækkenregion og underliv kan være indgribende for livskvaliteten og af privat karakter. Ofte går man længe med smerte eller dysfunktion uden at italesætte det, da det er et tabubelagt emne. Derfor sætter vi god tid af til en grundig samtale, der som regel tager det meste af tiden den første gang vi ses, så vi kommer hele vejen rundt om din problematik. 

 

Vi anbefaler at du kommer de første 3 konsultationer med ca. 1 uges mellemrum for at komme godt igang med et behandlingsforløb. 

 

 

 

 

 

Her gennemgår vi din sygehistorie, undersøger dig, udfører evt. manuel behandling/smertelindring og vi vil gennemgå relevante øvelser. Vores behandlingsrum er lukkede og vi lægger vægt på, at du føler dig tryg og vel tilpas igennem hele forløbet.

Bækkenbunden er mange gange udfordrende at arbejde med i begyndelsen af et forløb, da det er en uvant muskelgruppe for os at træne. Derfor er fokus ofte rettet mod øvelser der inddrager din kropsbevidsthed. Åndedrættet er en vigtig medspiller, og tæt forbundet til bækkenbundens funktion, ligesåvel som din fordøjelse har betydning.

 

Et træningsforløb består ofte af fokuserede øvelser, der er rettet mod dine hverdagsfunktioner, og du skal regne med at et forløb tager 3-6 mdr. 

En konsultation hos en GYN/OBS-fysioterapeut kan være en hjælp for dig der:

Er du gravid og ønsker at vide mere om hvordan du kommer bedst muligt igennem din graviditet? Det kan være forbyggende behandling, tiltag for at undgå bristning under din fødsel eller forebygge gener fra delte mavemuskler. Desuden øvelsesterapi og lindrende behandling hvis du oplever smerter igennem graviditeten.

Hos os bliver du holdt i hånden, så du er godt klædt på hele vejen fra nylig gravid og frem til fødslen – også efter din baby er født. At føde et barn vaginalt eller med kejsersnit, er i mange tilfælde en tilstand i kroppen, hvor du har gavn af specialviden for at komme igennem så skånsomt som muligt. Både for dit underliv og dine mavemuskler.

 

Hvis du ønsker vejledning når kroppen skal igang igen efter en eller flere fødsler, anbefaler vi at du deltager på et af vores efterfødselsforløb. Det består af holdtræning med andre mødre/babyer, og er en kombination af FysioPilates og Yoga. Baby er selvfølgelig velkommen med på holdet.

Mange kvinder oplever først deres skader efter fødsel i årene omkring overgangen, dvs. 10 år inden og efter din menopause. Hvis din bækkenbund inddrages i dine daglige øvelser og hverdags bevægelser, sikrer du dig mindst mulige udfordringer fra underlivet, og bevarer en god livskvalitet. Jo tidligere du kommer igang med øvelser, des bedre bevarer du elasticiteten i vævet, og de strukturelle forandringer som følge af ændrede hormoner bliver mindre.

Mange oplever en/flere af de ovennævnte gener på et eller andet tidspunkt i livet. Især problemer med inkontinens stiger med alderen. Heldigvis er der meget du selv kan gøre med den rette viden og enkle øvelser nogle få minutter om dagen. Hvad enten du allerede har udfordringer eller ønsker at forebygge, at der måtte komme sådanne, vil vi anbefale, at du tager kontakt for at tilegne dig den nødvendige viden og få fokuserede øvelser for området.

Hvis du har udfordringer med at holde på vand, luft eller afføring, er det gavnligt, at du søger hjælp, for der er meget man selv kan gøre for at forbedre tilstanden. Det er meget forringende for livskvaliteten, og i mange tilfælde kan generne afhjælpes helt, eller i sådan en grad at du får kontrol over din hverdag og frihed til  at leve aktivt igen. 

Hvem møder du

Fysioterapeut, Renathe Havsteen, er fysioterapeut igennem mere end 20 år med speciale i underlivet og ser mange kvinder og mænd med forskellige vanskeligheder i bækkenregionen.

Renathe har speciale i Gynækologi og Obstetrik og er uddannet i at undersøge bækkenbundens muskulatur, og i at behandle og genoptræne en bækkenbund med problemer. Renathe behandler eksempelvis tilstande som fødselsskader i underlivet, nedsynkningsgener, tyngdefornemmelse i underlivet, halebenssmerter, andre smertetilstande i bækkenregionen, efter underlivs operationer, hvis du er udfordret af arvæv i underlivet eller efter kejsersnit og hvis du har svært ved at holde på vand, luft eller afføring


Renathes tilgang er holistisk, og hun vurderer udfordringernes sammenhæng med resten af kroppen og den generelle trivsel. Det hele menneske og kroppen betragtes som et samlet billede når I sammen finder frem til hvilken behandling og træning der vil gavne dig bedst. 

Book din tid online eller ring til
+45 23 45 14 45

Mandag-fredag mellem 08:00 og 14:00 eller på info@fysiocompany.dk